sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Traieste-ti viata asa cum iti place!


Viata...ce dar frumos pe care foarte putini stiu sa il aprecieze. Indrazneste sa traiesti asa cum iti place, indrazneste sa visezi si sa iti urmezi visele. Esti responsabila in totalitate de viata ta si chiar e pacat sa lasi zilele si anii sa treaca. A mai trecut un an. Nu crezi ca e timpul sa actionezi? Nu crezi ca te-ai sacrificat destul?

Rolul de victima si sacrificiile pentru ceilalti nu iti vor aduce fericirea.

Nimeni nu iti va ridica o statuie pentru ca tu faci toate treburile casei, gatesti, mergi si la serviciu, te ocupi si de copii, faci si cumparaturi si iti dedici tot timpul tau pentru ceilalti.

Nu numai ca nu iti vor ridica statuie, dar nici nu vei fi apreciata cu adevarat. Dupa un timp toti cei din jur vor considera ca e ceva normal sa abuzeze de timpul tau, de efortul tau, de tine. Esti mereu obosita, nervoasa, in criza de timp, nu mai ai timp pentru tine si pentru pasiunile tale, nu te mai ingrijesti, nu mai ai timp sa inveti si sa evoluezi.

Intri intr-o rutina din care nu mai poti iesi. Te simti frustrata, neputincioasa si nefericita si nu stii ce sa faci. Involuntar vei deveni rautacioasa cu ceilalti pentru ca ei au o viata mai frumoasa ca a ta. In acest context vei avea din ce in ce mai putini prieteni si relatiile cu ceilalti se vor deteriora.
Nimeni nu vrea sa aiba in jurul sau o persoana trista si deprimata, care se plange mereu, care face reprosuri celor din jur, o persoana neingrijita si neglijenta. O astfel de persoana te indispune, iti transmite o energie negativa si in mod involuntar vei evita sa fii in preajma ei.

Cu siguranta nu vrei sa fii perceputa asa. Nu poti fi un model pentru ceilalti sau pentru copilul tau in acest fel.

O persoana care nu stie sa se aprecieze pe ea nu poate fi apreciata.
O persoana care nu se respecta nu poate fi respectata.
Iubeste-te pe tine si pe cei din jur si vei primi iubire.

Indrazneste sa visezi si sa traiesti asa cum simti.
Viata e foarte frumoasa! Nu e pacat sa nu profitam de ea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu