luni, 25 ianuarie 2010

Cum sa te descoperi? Calatorie spre interior. Pasul 1



Esti frumoasa!
Esti desteapta!
Esti atragatoare!
Esti puternica!
Esti cum vrei tu sa fii!
Ai toate resursele necesare pentru a fi ceea ce iti doresti,pentru a avea ceea ce vrei, pentru a-ti implini visele.
Toate resursele sunt in tine. Asteapta sa le eliberezi.

Urmeaza-ma si vei vedea ca am dreptate:

Esti unica si deosebita!
Fiecare fiinta umana este absolute unica.
Suntem cu totii diferiti.
Fiecare dintre noi vine cu un bagaj potential extraordinar de bogat, pe care cei mai multi dintre noi nici nu il realizeaza.

Mediul in care traim – fizic,spiritual, emotional, social – in care traim nu ne permite sa ne dezvoltam pe deplin.
Imagineaza-ti o planta care incearca sa se dezvolte intr-un sol arid, cu prea putina apa, cu prea putin soare sau care incearca sa creasca in prejma unei pietre. Se adapteaza mediului si se produc anumite deformari. La fel si oamenii.

Deformari fizice: o cocoasa, o postura necorespunzatoare corpului, un exces de grasime cu rol de amortizor impotriva unei lumi dure.
Deformari de ordin emotional: sentimente de neincredere, timiditate excesiva, lipsa de siguranta, senzatie de vinovatie.
Deformari de natura spirituala: un sentiment de inutilitate care produce o dependenta de lucrurile materiale si de aici pana la setea de putere e doar un pas.

Din pacate aceste deformari sunt legate intre ele, si se determina una pe alta, devenind din ce in ce mai multe si ajungand sa devina parte din viata ta. Asfel ajungem sa credem ca fac parte din noi insine. Exista multe aspecte negative care apar atunci cand individualitatea este periclitata. Exemplu: cazul unei persoane care s-a nascut intr-o familie cu care nu avea nimic in comun. Drept rezultat ne putem petrece o mare parte a vietii avand sentimental ca nu ne putem integra si ca nu ne gasim locul. Aceasta situatie poate fi sursa unor comportamente artificiale, precum false personalitati sau infatisari trucate, adevarate inchisori psihice in care ne cautam cu disperare refugiul.

Astfel o mare cantiate de energie destinate creativitatii, un nivel de sanatate si pofta de viata sunt irosite in incercaea de a mentine aceste creatii artificiale. Se poate ajunge chiar la separarea de sine, de neincredere in propriile puteri si in imposibilitatea de a mai gasi placere intr-o activitate.

Ajungem sa nu ne mai simtim bine in propriul nostru corp, sa dobandim o parere proasta despre noi insine, atat spiritual cat si fizic.
Putem simti ca ceea ce suntem nu suntem de ajuns. Ca este nevoie de schimbari pentru a fi acceptati.
Sa scadem in greutate, sa bem un anumit tip de bautura,sa folosim anumite branduri, sa fumam etc.
Schimbarile sunt bune dar doar daca vin din interiorul nostru, daca simtim ca asta ne va ajuta in evolutia noastra, nu trebuie sa ne schimbam pentru ca asa vrea societatea sau de teama ca nu vom fi acceptati.

Personalitatea pe care o cauti, noua ta personalitate nu va veni din afara. Se afla in tine, asteptand sa o descoperi, asteptand sa o eliberezi.

In acest prim pas am vrut sa te fac sa realizezi care sunt motivele pentru care nut e simti in largul tau, motivele pentru care nu poti evolua, si nu poti trai in armonie cu spiritul si corpul tau. Noul EU este ceea ce iti doresti cu adevarat.
Procesul de a deveni tu insati inseamna sa patrunzi pana la esenta. Sa te redescoperi asa cum esti, dincolo de toate obiceiurile denaturate pe care le-ai fi putut capata. Inseamna sa iti recapeti increderea in tine. Inseamna sa iti pui niste intrebari interesante care te pot face sa constientizezi propria calatorie:

“Cine sunt?”
“Ce vreau de la viata mea?”
“Unde vreau sa ajung?”

Mai implica si folosirea unor tehnici simple dar pozitive pentru sanatate – de la exercitii fizice pana la o alimentatie sanatoasa – toate cu un singur scop: acela de a redeveni tu insati.
Si cel mai important dintre toate inseamna sa iti faci timp pentru tine insati. Poate ca pare imposibil intr-o lume atat de agitate, cand tu ai atata responsabilitati pe cap, cand atata lume in jurul tau depinde de tine si de timpul tau.

Dar pune-ti intrebarea: “Sunt chiar atat de ocupata incat merita sa ma neglijez?”

Nu trebuie sa te consideri egoista daca vrei sa ai grija de tine.
Astfel vei putea fi de folos pentru altii.
Astfel vei putea fi un exemplu pentru copiii tai si pentru cei din jur.
Ai incredere camerita efortul si va da roade.
Urmeaza-ma in aceasta calatorie si cu siguranta iti vei multumi mai tarziu pentru alegerea facuta.
Primul pas a fost deja facut.

Iata doar cateva din temele urmatoarelor articole:

Cum sa te hranesti sanatos!
Cum sa fii mereu cu o treapta mai sus!
Cum sa elimini blocajele si sa incepi sa traiesti.
Cum sa fii mereu frumoasa!
Cum sa te iubesti si sa iti faci pe plac.
Cum sa iti recapeti energia si vitalitatea.
Cum sa inveti sa iubesti miscarea.
Cum sa ai mai mult timp pentru tine.


Daca si tu vrei sa ma urmezi si nu te-ai inscris inca nu mai amana:


Introdu adresa de email si incepe transformarea




Theona

3 comentarii:

  1. "Esti frumoasa!
    Esti desteapta!
    Esti atragatoare!
    Esti puternica!
    Esti cum vrei tu sa fii!"
    Imi place mesajul transmis prin acest blog. Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte interesante temele tale viitoare!Sunt preocupata de toate aceste aspecte pe care le-ai enumerat tu.Chiar e extraordinar blogul

    RăspundețiȘtergere
  3. blogul s-a mutat pe http://www.femeiadesucces.ro
    Theona

    RăspundețiȘtergere