duminică, 3 ianuarie 2010

Impreuna sa salvam feminitatea!


Trebuie sa fim mandre ca suntem femei. Chiar daca uneori este dificil sa fii femeie…e totusi atat de frumos. Inca de la inceputuri Dumnezeu a facut aceasta diferentiere intre sexe a creat Barbatul- pe Adam si Femeia- pe Eva. Fiecare cu atuurile si cu inzestrarile sale. De ce am vrea noi sa schimbam acest lucru acum?


Feminitatea pe cale de disparitie?

Se poarta femeile dure, femeile vanator, adevarate amazoane, femeile atotputernice, independente. Este demodat sa te inrosesti pana in varful urechilor de placere sau de sfiiciune, sa ai gesturi neobisnuite prin delicatetea si simplitatea lor, sa vrei afectiune, sa ceri protectie unui barbat sau sa o accepti cand acesta ti-o ofera. Femeia secolului XXI nu isi mai permite sa aiba momente de slabiciune. De ce?




Cred ca s-a ajuns aici pentru ca femeile nu mai sunt tratate cum se cuvine de un barbat. Auzim tot mai des in ziua de azi de femei inselate, femei santajate, femei cu copii parasite de sot pentru alta cu 20 de ani mai tanara, femei tratate fara respect sau mai rau femei abuzate. Din aceasta cauza tot mai multe femei vor sa devina independente pe toate planurile pentru a nu fi nevoite sa treaca prin situatii de acest gen.

Chiar si in ziua de azi, femeile au de luptat din greu pentru a se face auzite si lupta din greu pentru a face cariera. Inca mai avem barbate care considera ca locul femeii este la cratita. Poate de aceea masculinitatea a devenit idealul societatii de astazi.
Cat de greu de atins a devenit feminitatea. Si cat de putine persoane (femei!!) mai viseaza la ea.
Cu toate acestea fac un apel catre voi, dragele mele femei. Putem fi puternice si independente dar si frumoase si feminine in acelasi timp. Avem clar un atu fata de barbati si e pacat sa nu profitam de el. Noi suntem reprezentantele sexului frumos. Chiar sunt convinsa ca nu exista femeie urata. Trebuie doar sa dam putin mai multa atentie acestui tot care il reprezinta femeia frumoasa din noi, din fiecare.


Femeia secolului XXI poate sa le aiba pe toate….si merita sa aiba tot ce isi doreste. Cariera, Familie, Dragoste, Succes
Fii desteapta si pune-ti in valoarea calitatile, dar mai ales Feminitatea!





Cum sa fii frumoasa si feminina in sec XXI?
1. Atitudinea conteaza! Fii eleganta prin gesturi si atitudine. Paseste usor si leganat, dar sigura pe tine, iar un suras discret sa il poti oferi oricand si in orice imprejurare. O femeie in adevaratul sens al cuvantului este o opera de arta. Ca orice opera de arta, femeia se vrea admirata, stie sa se puna in valoare, stie sa isi foloseasca farmecul sau ca sa atraga priviri, o femeie este capabila sa “doboare” un barbat doar printr-o clipire din genele ei lungi si arcuite.


2. Alege intotdeauna imbracamintea care iti vine bine si care te avantajeaza nu neaparat cea care este la moda. Eu prefer oricand o rochie. Sunt atatea modele de rochii sigur vei gasi si tu unul care sa iti placa si sa te avantajeze. O poți purta și vara cu sandale și iarna cu dresuri și cizme sau botine. Rochia merge perfect la orice ocazie atâta vreme cât este modelul potrivit. Este atat de comod si rapid sa te imbraci in rochie incat nu inteleg de ce nu am face-o. Daca nu purtam noi rochii atunci cine? Sustin campania: " Fii feminina, poarta rochie!"


3. Pantofii cu toc dupa parerea mea ar trebui sa fie un element nelipsit din tinuta unei femei (bineinteles cu mici exceptii). Un picior inalt si zvelt, pus in evidenta de un pantof rafinat, cu toc cui, nu va lasa indiferent niciun barbat. Te transformi in diva de pe podium. Pantofii cu toc subtiaza piciorul, iar silueta devine mai feminina si eleganta. Mai inalte, mai frumoase, mai sexy si trendy. Nu toate dintre noi ating 1,70, asa ca un pantof cu toc te face sa pari mai inalta, intr-o clipa. Starea de spirit se imbunatateste. Te simti frumoasa, te simti speciala, te simti mai feminina si mai fericita cu tine. Automat, capeti mai multa incredere in fortele proprii, curaj sa mergi mai departe.
4. Aspect ingrijit si feminin. Parul: dupa parerea mea femeile sunt mai feminine si mai frumoase cu parul lung. (sunt si exceptii). Fiti atente si la acest aspect. Daca aveti parul tocit, nevopsit, sau nearanjat poate strica tot. Unghiile: manichiura trebuie sa fie mereu impecabila. Nu trebuie sa fie roase, nu foarte lungi sau cu oja sarita sau in culori tipatoare. Un alt aspect pe care eu il consider important si de care am vazut ca multe femei uita este: parul de pe corp. Multe dintre noi nu au norocul de o piele fina de la natura, insa exista foarte multe metode pentru eliminarea parului nedorit. Nu e nimic mai urat decat o femeie cu par pe maini sau cu mustata. Nu neglijati acest aspect.


5. Vocabularul. Nu poate fi nimic mai urat pentru o femeie decat un limbaj vulgar, strident sau nepotrivit. Este important de asemenea si tonul vocii pe care il folosesti.
6. Misterul O femeie nu va spune niciodata tot ceea ce stie, tocmai pentru ca asta o face atat de frumoasa. Ea nu va fi o carte deschisa, va sti sa pastreaze ceva doar pentru cel care va sti cum sa o descopere asa cum merita.
7. Increderea in tine.
Dimineata inainte de plecare priveste-te in oglinda si spune: eu sunt frumoasa, sunt inteligenta si pot sa realizez orice imi propun in aceasta zi. Functioneaza!


8. Fii naturala! Less is more!


9. Nu e asa ca e minunat sa fii femeie?
Bucura-te de fiecare clipa.

Astept pareri sa completam impreuna acest articol,
Theona

2 comentarii: