marți, 19 ianuarie 2010

Si tu esti capabila de lucruri marete!


Inainte mi se intampla des sa fiu trista, frustrata si deprimata. Mereu am fost o fire foarte sensibila. Poate din cauza ca nu aveam suficienta incredre in mine. Iar atunci cand iti lipseste incredrea in tine simti ca toata lumea te ataca, ca nimeni nu te intelege, ca esti o victima.

Plangeam des si cand plangeam parca gaseam tot mai multe motive pentru care sa plang. Mi se parea ca sunt cea mai nefeicita fiinta de pe pamant. Si pentru ca asta gandeam in marea majoritate a timpului, asta devenisem.

Gaseam mereu un vinovat pentru ceea ce mi se intampla. Mereu aveam o scuza.

Mi-am dat seama ca oricat ar gresi altcineva fata de tine, tot tu esti vinovat pentru situatia in care te afli. Poate ca l-ai determinat chiar tu sa se poarte asa cu tine, poate ca i-ai permis chiar tu sa se poarte in acest fel cu tine. O data, de doua ori si apoi te-ai trezit ca nu iti mai convine. Sau poate ca ce e corect pentru tine nu e corect pentru toata lumea. E doar o chestiune de alegeri. Nu iti convine, mergi mai departe.

Ai doua posibilitati: ori inveti sa traiesti cu acea persoana si inveti sa il accepti si sa il iubesti asa cum este ori treci mai departe si fiecare isi vede de viata lui. Altfel iti vei distruge si tie viata si lui. Trebuie sa fii ferma. Daca nu esti hotarata o vei lua de la capat si vei transmite in continuare acelasi mesaj: “chiar daca se supara un pic pana la urma ma iarta”.

"Nu e destul sa stii, trebuie sa si aplici;
nu e destul sa vrei, trebuie sa si faci" (Goethe)


Cunoaste-te pe tine, descopera-ti EUL, creaza-ti valorile, stabileste-ti niste obiective, defineste-ti visurile si lupta pentru ele. Important este sa stii foarte bine ceea ce vrei, apoi sa lupti si sa perseverzi pentru a-ti implini visele.

Apoi nu te mai abate din drum. Nu face prea multe compromisuri, nu uita ce anume ti-ai propus, nu inceta sa o iei de la capat, iar si iar pana iti vezi visul transformat in REALITATE.

Nu e usor. Cine a zis ca e usor? Nimic din ce merita a fi castigat nu se lasa usor. Lupta cu toata puterea.

Cheia succestului=VIS+ACTIUNE+PERSEVERENTA+....+PERSEVERENTA

Nimic nu poate egala perseverenta. Nici talentul, nici geniul, nici educatia. Cate talente nu s-au pierdut din cauza lipsei de perseverenta? Din cauza lenei sau a fricii?

Probabil ca s-au nascut multe genii de care nu a auzit nimeni. De ce? Pentru ca nu au perseverat pentru a scoate la iveala acel geniu.

De unde stii ca nu ai un talent ascuns chiar tu? Si tu esti capabila de lucruri marete! In fiecare dintre noi se ascunde o forta incredibila si fiecare avem un har; important este sa le scoatem la iveala.

Elimina scuzele si orice mecanism de aparare, imbraca-te cu mult curaj si indrazneala si iesi la lupta. Ti-e teama? Atunci iesi si infrunta-ti teama.

Ce e mai putin durereros? Sa traiesti cu frica in san o viata? Sau sa traiesti viata temandu-te? Toti se tem la un moment dat. Fiecare se teme de necunoscut. Dar diferenta dintre cei care raman in urma si cei care obtin succesul este modul in care gestioneaza aceasta teama.

Nu te amagi cu replica de genul: “sunt multumita cu ce am. Altii saracii nu au nici atat.” Stii ce cred eu? Ca ti-e teama! E greu sa iesi din zona ta de confort, e greu sa lupti sa iti doresti mai mult si de aceea preferi sa te multumesti cu atat. Problema ta. Nu poti ajuta un om care nu vrea sa fie ajutat. Nu vei primi decat ceea ce ceri si ce iti doresti. In acest caz: NIMIC!

Oricat vei avea trebuie mereu sa iti doresti sa progresezi, sa evoluezi, sa obtii mai mult. Tot timpul va trebui sa iesi din zona de confort, sa depasesti niste obstacole, sa infrunti niste greutati, sa ai niste esecuri pentru ca in final sa obttii succesul. Este un process continuu. Si cu timpul va incepe sa iti placa aceasta lupta continua. Nu vei mai considera ca e o lupta. O vei privi ca pe o provocare. Si vei deveni dependenta de success si de tot ce implica el.

De ce crezi ca exista atatia multimilionari care aleg sa munceasca in continuare si nu pot renunta la ceea ce fac desi au atat de multi bani incat ar putea trai linistiti si in lux pana la adanci batraneti si ei si copiii lor si copiii copiilor lor??

Pentru ca sunt pasionati de ceea ce fac si pentru ca gustul succesului este mai dulce decat orice alta bogatie.

Adevarata bogatie este in tine. Pentru asta trebuie sa lupti. Pentru implinirea de sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu